WEBINAR

ELEMEN PEMASARAN

4P

Strategi pemasaran sentiasa berevolusi dengan penggunaan pelbagai teknik, format dan medium untuk menyampaikan mesej produk kepada pengguna. Elemen 4P tetap menjadi Asas Pemasaran yang perlu dikuasai pemilik perniagaan untuk memastikan produk dan perkhidmatan kekal relevan di pasaran.

Tengku Nila Putri
Naib Presiden Kanan, Akademi MTDC (TENTRA)

ELEMEN 4P

PRODUCT
PRODUK
PRICE
HARGA
PROMOTION
PROMOSI
PLACE
TEMPAT

Kenali Speaker Anda

TENGKU NILA PUTRI
NAIB PRESIDEN KANAN, AKADEMI MTDC (TENTRA)

Tengku Nila mempunyai latar belakang pemasaran bermula daripada pengajiannya di Drake University Iowa dan ketika berkhidmat di syarikat seperti Danone-Dumex, F&N Dairies, Colgate-Palmolive, Dutch Lady, The Body Shop dan French Groupe-SEB. Pengalaman Tengku Nila termasuklah dalam berbagai portfolio seperti Pengurusan Jenama, Pemasaran Produk-produk yang melalui pengamal perubatan dan inisiatif pemasaran di Malaysia, Singapura, Brunei dan Hong Kong.

Tengku Nila juga berperanan sebagai seorang tenaga pengajar dan Mentor Pemasaran. Pernah menjadi pensyarah industri di Universiti Putra Malaysia (UPM) dan juga berucap di berbagai platform OIC, Negara ASEAN, Kazakhstan dan Sri Lanka.

Tengku Nila adalah tenaga pengajar bertauliah dan kini menyambung pembelajarannya di peringkat PHD di sebuah institusi pengajian tempatan.

TENTANG KAMI (Technopreneur Training Academy - TENTRA)

TENTRA ialah akademi pembinaan kapasiti, pembangunan bakat dan pengetahuan yang didokong oleh pentauliahan HRD Corp untuk syarikat dalam industri berasaskan Teknologi Dalam dan Pengetahuan.

 

TENTRA juga merupakan Pusat Bertauliah Sistem Latihan Dual Nasional oleh Jabatan Pembangunan Kemahiran (JPK) untuk program pensijilan Latihan Pendidikan Teknikal dan Vokasional (TVET).

Di TENTRA, kami berusaha untuk:

DAFTAR DISINI

Ya, sesi ini ditaja!

Sesi ini adalah PERCUMA!

WEBINAR ELEMENT PEMASARAN 4P

12 APRIL | 9.30-11.00 PAGI | ZOOM